fredag 20 juli 2012

Semester = utematlagning?

Just nu njuter jag av min första riktiga semestervecka. Jag kan säga att den är efterlängtad och välbehövlig. På semestern står en del utematlagning på schemat. Tyvärr så har vi inte fått till så mycket matlagning utomhus ännu, men det finns ju tid kvar. Grillplatsen på baksidan i vår trädgård har dock fått sig en liten ansiktslyftning och blivit utrustad med några fler sittplatser.

Lite matlagning utomhus har det också blivit då vi har grillat vid några tillfällen. Vi har grejat en hel del i trädgården under några dagar och avslutade en av dagarna med att grilla korv på grillplatsen. Vi började med att försöka grilla över vanlig grillkol, men av någon anledning fick vi det inte att ta sig riktigt. Att försöka få det att ta sig med hjälp av mer tändvätska var aldrig något alternativ då riskerna med att hälla på tändvätska på en tänd brasa är alltför stora. Vad gör man då? Jo vi hämtade lite ved och gjorde en A-eld som ganska snabbt tog sig och sedan bjöd på en fin glödbädd.

Vad är då en A-eld kanske ni undrar? Jo det är en väldigt enkel och smidig eld när man vill tända en brasa. Elden har fått sitt namn för att man lägger vedträden som ett A. Bilder och utförligare beskrivning kommer inom kort här på bloggen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar